HC De Vechtstreek

Utrechts Kampioenschap tijdrijden: wat voor jou?

Op 28 augustus vindt het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden plaatst. De tijdrit is toegankelijk voor alle wielrenners, ook van buiten Utrecht. Er is een wedstrijd voor KNWU licentiehouders en een voor niet licentiehouders. Inschrijven kan  to 19 augustus www.rondevandemaliebaan.com.

Ronde van 13,5 kilometer

Op 28 augustus vindt het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden plaatst. De tijdrit is toegankelijk voor alle wielrenners, ook van buiten Utrecht. Er zijn 180 plekken en je kan je nog inschrijven! We zouden het erg leuk vinden als je dit bericht met je leden deelt!

 

Utrechts Kampioenschap Tijdrijden 2016

Na de succesvolle eerste editie op 't Lint vindt op zondag 28 augustus opnieuw het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden plaats. Een individuele tijdrit van 13,5 kilometer vanaf de Plofsluis in Nieuwegein. Wie kroont zich tot de Utrechtse kampioen(e) van het tijdrijden?


Parcours

De organisatie wil wielerliefhebbers een mooi en uitdagend parcours bieden in de buurt van de stad Utrecht. En dat is gelukt! Deelnemers krijgen de unieke kans om op volle kracht over het Sluispad en de prachtige Lekdijk te denderen. Maar niet ongestraft: de laatste 4 kilometers gaan over de klinkers van de beruchte Kanaaldijk Zuid. Een afwisselende ronde van 13,5 kilometer met mooie uitzichten en alle gelegenheid om je leeg te fietsen. Bij de Plofsluis wordt een sfeervol start- en finishplein ingericht.

In de bijlage een overzicht van de route. De route is ook te bekijken via de volgende link: https://www.strava.com/routes/4744114.


Een Utrechts kampioenschap, voor iedereen

Het UKT is een officiële wedstrijd van de KNWU. Er is een wedstrijd voor licentiehouders en een Funklasse voor wielrenners zonder licentie. Iedereen die het leuk vindt kan dus meedoen. Ook enthousiastelingen zonder tijdritfiets en -ervaring. Het is een open kampioenschap dus je hoeft niet uit Utrecht te komen. In totaal kunnen we maximaal 180 deelnemers laten starten.


En we hebben dit jaar een primeur: de strijd om de snelste Utrechter. Er is een ereprijs voor de snelste heer en dame uit de provincie Utrecht.


Aanmelden en informatie

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven. Dit kan tot 19 augustus, via www.rondevandemaliebaan.com. Let op: max 180 deelnemers!


Op de website vind je tevens een uitgebreide parcoursbeschrijving, een globaal programma en praktische informatie voor deelnemers en
toeschouwers. Je kunt het evenement ook volgen via https://www.facebook.com/events/1750880818469285/

 

Sportieve groet,

De organisatie van het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden

(Stichting Ronde van de Maliebaan)

 

Datum: 03-08-2016

|