HC De Vechtstreek

Verslag tijdritcompetitie 2018

Dit weekend werd de laatste tijdrit van dit jaar verreden, een koppeltijdrit over 30 km.

Alle tijdritten zijn onder mooie omstandigheden gereden. Soms een flinke smak wind maar dat deerde de rijders in het geheel niet. Ook de jury was zoals elk jaar weer paraat. Op de cruciale punten stonden de verkeersregelaars om alles weer in goede banen te leiden. Allemaal vrijwilligers die er voor de rijders zijn en die verdienen een heel groot compliment.

De opkomst in het algemeen was helaas een heel stuk minder onder de Vechtstreek leden. Gelukkig heeft de marathonselectie onze club ook gevonden en zij waren daarom een welkome aanvulling.

Uitslagen

Dit jaar was het voor het eerst dat de lange (niet te missen) tijdrit voor de grote vakantie was gepland. Na de vakantie hebben de meeste een strak programma en de kans deze tijdrit niet te kunnen rijden was aanwezig.

De uitslag van de reguliere competitie heeft bij de Masters dezelfde winnaar opgeleverd als vorig jaar. Jan Westveen is de eerste winnaar van de Cor de Langen wisseltrofee die ter ere van Cor is ingezet. Bij de heren Neo/Senioren was het stuivertje wisselen want Patrick nam de bokaal weer over van Kion die tweede werd. David pakte de derde plaats.

Marieke was als enige dame Neo/Senior in het klassement geëindigd.

Bij de dames Junioren A/B was het heel spannend. Aan het eind ging Amy er met een verschil van drie seconden op Anouk met het goud vandoor. Felicia ging met de bronzen medaille naar huis.

De koppeltijdrit is altijd een mooi slotstuk van de competitie. Zo komen er altijd vaste - en gelegenheidskoppels aan de start. Wibe en Christiaan waren ook weer van de partij en gingen van “pole position” omdat zijn de titelverdedigers waren. Paul en Johan gingen samen van start als Master koppel.  De marathonploeg was ook vertegenwoordigd.
Het was ook leuk om te zien dan Simcha Kruithof samen met zijn vader Niels de 20 kilometer reed. C-junioren zijn al enkele jaren schaars bij de tijdrit competitie.
Uiteindelijk gingen Wibe en Christiaan er weer met de bokaal vandoor. Ook dit jaar met een nieuw parcoursrecord. Rick en Martijn van de marathonploeg werden 2e en Kion werd samen met Sjoerd 3e.

Kijk voor de tijden van de tijdritten en de complete uitslag op de fiets uitslagen pagina.

Nogmaals dank aan alle vrijwilligers en ik wens iedereen een mooi schaatsseizoen.

Voor een impressie klik  https://myalbum.com/album/u6Uj6gqTAzlV

De tijdrijders

20180918 Tijdrijders 2018

Datum: 18-09-2018

|