HC De Vechtstreek

Wibe wereldkampioen allround M70!

Afgelopen weekend vonden in Collalbo (Italië) de 29th International Masters' Allround Games plaats. Wibe was er bij en hoe! Laurens schrijft hoe ze het ervaren hebben.

Yes! Het is mooi weer in Collalbo. Wibe en ik lieten een trainingskamp van twee weken op de mooiste ijsbaan van Italië, vooraf gaan aan de wk allround voor Masters. 

 De zon schijnt op het spiegelgladde ijs van de baan. Het is windstil en de Tafelberg als uitzicht maken de trainingscondities uitstekend. De technische puntjes worden op de i gezet. Laat het toernooi maar komen!

“We gaan ervoor!” Is het credo. 

 Als alle masters voor een training op het ijs staan roept onze grote Russisch/Amerikaanse vriend Boris “Guys!!” De  grote hug van Boris met ons, staat symbool voor het weerzien van vrienden en collega schaatsers

 Tijdens het toernooi wordt zowel op het thuisfront als op de baan innig meegeleefd. 

Wibe rijdt een fantastisch toernooi. Met drie afstandsoverwinningen laat hij geen twijfel bestaan. Wibe is wereldkampioen allround in de m70-75 categorie! Wat een prestatie! 

 Het slotfeest met prijsuitreiking is bijzonder gezellig. Gedeelde schaatservaringen zijn het onderwerp van gesprek.  Een stevige hug aan alle vrienden als afscheid. 

 

Wibe gaat naar huis als wereldkampioen. 


Yes!

20200131 WIebe schaats WK20200131 Wiebe podium

 

Rijder en trainer/coach

20200131 Wiebe en Laurens

Het klassement van Wibe.

Datum: 31-01-2020

|