HC De Vechtstreek

Kion van Es, voorzitter

Maak kennis met onze nieuwe voorzitter, Kion van Es. Een interview van Jessica.

Naam: Kion van Es

Lid sinds: 2012En Kion, hoe bevalt je taak als voorzitter tot nu toe?

“Haha, nou ik ben niet in een al te beste tijd ingestapt. Corona zorgt voor extra veel drukte, met bijeenkomsten van de BVU en het bestuur. Maar het is ook leuk en uitdagend. We zijn heel erg zoekende naar wie we zijn als vereniging, daar zijn we als bestuur mee bezig. Wat voor visie dragen we nou eigenlijk uit en hoe worden we één familie in plaats van allemaal groepjes bij elkaar?”
 
Waar wil je je voor inzetten als nieuwe voorzitter?

“Voor meer binding tussen de verschillende groepen, dat leden meer inzicht krijgen bij wat voor vereniging ze zitten en wat we allemaal doen. En wat hun eigen aandeel in de vereniging is.”

Je hebt voor één jaar toegezegd, wanneer is je bestuursschap geslaagd? 

“Dat wat ik net noemde, die binding, ik weet niet of we dat in één jaar gaan halen. Maar als we ervoor kunnen zorgen dat we de communicatie tussen alle partijen beter kunnen maken. De vrijwilligers, technische commissie, bestuur, alle trainingsgroepen, de redactie. Dan denk ik dat we een hele grote stap hebben gezet.”  

Wanneer ging je voor het eerst schaatsen?

“Dat is acht jaar geleden, toen ging ik voor het eerst op noren schaatsen. Ik ben een laatbloeier. Bij duosport begon ik als stagiair en vanaf daar ben ik uitgebloeid als toptalent, haha! Ik ging uiteindelijk wedstrijdschaatsen en toen heb ik me bij de Vechtstreek aangesloten.”

Waarom koos je voor de Vechtstreek?

“Veel collega’s van Duosport zaten al bij de club en de leeftijdscategorie waar ik toen in zat was groot aanwezig. En trainer David Vergouw ervoer ik ook als een expert in zijn vak.”

In welke groep train je? 

Normaal gesproken in de groep van David (Vergouw). Altijd al geweest!

Wat is je specialiteit?

“Toch wel de 500 en 1500 meter. De 1500 meter vind ik de allermooiste afstand, daar komt alles bij elkaar. Je moet technisch rijden en uithoudingsvermogen hebben. En in één keer het maximale kunnen geven maar het ook weer slim opbouwen zodat je het tot de eindstreep haalt. Die 1500 meter pijn vind ik niet erg, vind ik juist het fijnste! Het geeft me het gevoel dat ik iets gedaan heb.”

Wat is je mooiste schaats herinnering?

“Oei.. Dat is het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk, vier jaar geleden. Ik deed toen kopwerk voor stichting skate4air, die geld inzamelt voor onderzoek naar taaislijmziekte. Dat maakt de tocht wel nog mooier, het gaf een heel emotioneel effect. Er schaatste een patiënt met taaislijmziekte mee in mijn groep, zij bleef maar doorschaatsen. Dus ik had ook geen reden om af te stappen, wilde zorgen dat ik mee bleef rijden om iedereen over de streep te krijgen. En om haar zo ver mogelijk in haar prestatie te brengen.”

Heb je een tip voor leden over sporten in coronatijd? 

“Ik zou zeggen zoek een sport waar je je in deze situatie veilig bij voelt. Ik ben gaan mountainbiken, daar voel ik mij plezierig en veilig bij. Dat helpt je om te blijven sporten. Juist nu is het heel belangrijk om fit te blijven en je conditie op peil te houden, dat is je beste kracht tegen corona.”

Aan wie geef je deze vragen door? 

“Paul Verkerk, de nieuwe secretaris.”

Wat wil je hem vragen? 

“Ik ben wel  benieuwd hoe hij bij de vereniging is gekomen en wat hem bij de vereniging houdt.”

Datum: 05-12-2020

|