HC De Vechtstreek

20210801 Junioren trainer Lino f

Even voorstelen: Lino Ottenhof, juniorentrainer

Lino Ottenhof (50) is sinds deze zomer de nieuwe juniorentrainer. De hoogste tijd dus om deze nieuwe Vechtstreek trainer voor te stellen!

Wat doe je in het dagelijks leven?20210801 Junioren trainer Lino p (2243)

 In het dagelijks leven ben ik echtgenoot en vader van twee dochters (3 en 5). Momenteel geef ik les aan een sport en bewegen opleiding in Hilversum en geef ik daarnaast nog steeds personal training. Ik ben 14 jaar fulltime personal trainer geweest waarvan 7 jaar vanuit mijn eigen personal training studio in Amsterdam.

Hoe ben je bij Vechtstreek terecht gekomen als trainer?

 We wonen nu 6 jaar in Maarssen en ik ben lid geworden van de wielerclubs hier, en in de omgeving. Ook heb ik sinds hele lange tijd weer een beetje geschaatst op de Vechtsebanen en op natuurijs. Als trainer wilde ik al langer meer met sport doen in het verenigingsleven. Omdat ik vroeger als junior met veel plezier en fanatiek heb geschaatst en we de afgelopen winter zulk mooi natuurijs hebben gehad bloeide mijn liefde voor het schaatsen weer op. Ik heb me daarom ingeschreven bij HC de Vechtstreek met de vraag of ik ook training mocht geven aan de junioren.

Wat vind je zo mooi aan schaatsen?

Ik hou van het gevoel van snelheid, vrijheid en avontuur in sport, dat is waarom ik naast schaatsen ook van wielrennen hou. Ook heb ik een topsportverleden en ben ik 5 jaar lid geweest van het Nederlands bobsleeteam. Schaatsen vind ik een zeer complete en technisch moeilijke sport, waar ik als krachttrainer veel mee kan.

Wat kenmerkt jou als trainer? wat is je belangrijkste drijfveer om dit te doen?

Als trainer hou ik naast het verbeteren van de fysieke aspecten en prestaties ook van het coachen op het proces. De leeftijd van 13 tot 20 vind ik daarin het meest interessant om mee te werken. Ik vind mezelf dan ook meer een trainer/coach.

Hoe gaan de trainingen tot nu toe?

De landtrainingen gaan tot nu toe best goed. Natuurlijk moet de groep nog aan mij wennen en andersom, plezier en wederzijds vertrouwen moeten nog groeien. Wél vind ik dat er nog veel meer gedaan moet worden, óók door de club.

Je hebt fietstrainingen toegevoegd aan het junioren programma. Hoe gaat het tot nu toe?

Ik heb niet zozeer fietsen toegevoegd aan hun programma maar probeer de groep, naast de landtrainingen ook aan het fietsen te krijgen. Fietsen is een goede manier om je basis te verbeteren en te onderhouden buiten het schaatsen. Bijna alle topschaatsers fietsen en de belangrijkste tests (VO2max, Wingate) zijn op de fiets.

Tot nu toe doen helaas nog maar 2 van de 8 junioren uit mijn groep regelmatig mee aan de wekelijkse fietstrainingen van de club maar het begin is er…

Wat wil je graag bereiken met de junioren?

Mijn doel is om de prestaties op het ijs van de junioren te verbeteren door ze te leren wat daar allemaal bij komt kijken. Hard werken en plezier in de sport staan bij mij voorop, maar wél in die volgorde.

Wat voor rol hoop je in de club te gaan spelen?

Graag zou ik de rol van prestatie-trainer/coach voor de junioren binnen de club gaan vervullen. In sept. as. ga ik daarom de TC3 opleiding van de KNSB doen om ook op het ijs mijn training en coaching aan de junioren voort te kunnen zetten. 

Datum: 01-08-2021

|