HC De Vechtstreek

Jeugdschaatsen

Hier treft u de belangrijkste informatie aan over het jeugdschaatsen bij de Vechtstreek. Heeft u echter nog aanvullende informatie nodig, neemt u dan contact op met Nicolien Nicolai. Zie voor de contactgegevens het kopje Contactgegevens.

Wij stellen ons tot doel om op speelse wijze het schaatsen aan te leren (geen ijshockey- of kunstschaatsen) voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Aan het einde van het seizoen leggen de kinderen een aantal vaardigheidsproeven af waarmee een schaatsdiploma kan worden behaald.

Voor het vervoer moet zelf gezorgd worden.
Het is voor de nieuwe kinderen de eerste keer even zoeken bij wie ze moet zijn en hoe het allemaal werkt. Het is meestal ook wat hectisch en chaotisch. Daarom adviseren wij de eerste les ongeveer 25 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Tip: blijf rustig, na een paar keer gaat dit allemaal beter.

Als uw kind een keer niet kan schaatsen, vergeet dan niet even af te bellen bij de begeleider. De telefoonnummers treft u aan in het Voorlopertje.

Jeugdschaatsen in de vakanties

Geregeld krijgen we vragen of het jeugdschaatsen in de vakanties door gaat. Dat is altijd het geval, behalve op de feestdagen zelf. En soms valt het jeugdschaatsen uit omdat er een evenement is.

Klik hier voor de agenda 2018-2019. Voor alle duidelijkheid onderstaand de afwijkende zaterdagavonden voor dit seizoen 2018/2019.
3 november geen jeugdschaatsen i.v.m. landelijke marathon
8 december geen jeugdschaatsen i.v.m. Holland cup
19 januari clubkampioenschappen Vechtstreek.
Alle kids! 20.00u
2 februari Jeugdelfstedentocht
9 maart Diplomaschaatsen
16 maart geen jeugdschaatsen

Jeugdactiviteiten baan

Ook dit jaar is er de IJSCUP. Dit is een wedstrijd/competitie voor de zaterdagavondjeugd schaatsers over 4 wedstrijden. De te rijden afstand is 100 meter. De finale is aan het einde van het seizoen over 100-300 meter. De wedstrijd wordt op zondag gehouden. De data en meer informatie staat in de jeugdplanning 2018-2019. Noteer vast: 4 november, 23 december, 24 februari en 17 maart finale.

Volgend jaar jeugdschaatsen of de volgende stap

Ben je ouder dan 12 jaar, heb je diploma F gehaald of al toe aan de volgende stap, het wedstrijdschaatsen: binnen de Vechtstreek kan je verder met trim schaatsen en wedstrijdschaatsen op speciale trainingsuren. Voor wie nog niet zo ver is, zien we je volgende seizoen weer bij het jeugdschaatsen. Lees hier meer.

|