HC De Vechtstreek

Welkom bij het jeugdschaatsen!

Van harte welkom op de site van onze club! Hier tref je informatie aan over het jeugdschaatsen bij de Vechtstreek. Kijk gerust rond en we zouden het leuk vinden wanneer je een keer op het ijs komt meedoen!

Bij het jeugdschaatsen leren kinderen van ongeveer 6 t/m 12-13 jaar op speelse wijze het schaatsen.

Op deze site vind je informatie over

  • De gang van zaken op en rond de les en de ijsbaan
  • De jaaragenda met daarin opgenomen wanneer de lessen zijn, wanneer de lessen uitvallen en wanneer de evenementen zijn.
  • Het materiaal; tips over de schaatsen (noren), de clubkleding en helmen.
  • De doorstroom aan het einde van het jaar naar een andere groep en over de zomertraining
  • De kosten van het jeugdschaatsen.
Heb je een vraag die niet op de website terug te vinden is, neem dan gerust contact op via jeugdschaatsen@hcdevechtstreek.nl.

Nieuw? Welkom (voor een proefles)

Leuk dat je interesse hebt! Kom kennismaken bij onze leuke schaatsclub! Je kunt bij ons een gratis proefles volgen om te kijken of schaatsen wat voor jou is. Maar let wel op, je begeeft je op glad ijs. Als je eenmaal geweest bent, wil je blijven.

Zien we jou binnenkort? Je bent van harte welkom! Stuur een mailtje naar jeugdschaatsen@hcdevechtstreek.nl om je aan te melden.

Besluit je om lid te worden, vul dan een inschrijfformulier in. Deze is te vinden onder het kopje ‘Lid worden’ op deze site.

Jaaragenda

We schaatsen op zaterdagavond van 18.40 tot 19.40 op de Vechtsebanen in Utrecht. De eerste les is op 10 oktober 2020.

Klik hier voor de (concept) jeugd agenda 2020-2021. Voor alle duidelijkheid onderstaand de afwijkende zaterdagavonden voor dit seizoen.
26 dec geen jeugdschaatsen i.v.m. 2e kerstdag
9 jan wel jeugdschaatsen
30 jan wel jeugdschaatsen
13 feb wel jeugdschaatsen (geen jeugdelfstedentocht)
6 mrt geen jeugdschaatsen
13 mrt diplomaschaatsen (tijdens vaste uur)
20 mrt wel jeugdschaatsen
27 mrt wel jeugdschaatsen

IJSCUP
Ook dit jaar is er de IJSCUP. Dit is een wedstrijd/competitie voor de zaterdagavondjeugd schaatsers over 4 wedstrijden. De te rijden afstand is 100 meter. De finale is aan het einde van het seizoen over 100-300 meter. De data zijn en meer informatie staat in de jeugd-agenda 2020-2021.  Vanwege Corona geen IJSCUP 

|