HC De Vechtstreek

Wedstrijdschaatsen

Hier vind je de nodige informatie over het wedstrijdrijden in Utrecht.
En ook een overzicht van onze trainingsmomenten is hier te vinden.

Algemene informatie

Onze baanwedstrijden worden verreden op de Vechtsebanen in Utrecht. Als je een wedstrijd wilt rijden (zie de wedstrijdkalender) dan kan je je inschrijven via inschrijven.schaatsen.nl. Lees voor het inschrijven goed de informatie die bij je wedstrijd te vinden is. Vol is vol.
Eventueel afmelden doe je zelf via de link die je per mail hebt ontvangen bij het inschrijven. Dit kan zolang de wedstrijd open staat voor het inschrijven. Lees ook voor het afmelden de regels. Kan je op het laatste moment niet starten (ziek) meld je dan af bij de coach en via afmeldenbcu@hotmail.nl (tot 1 uur voor de wedstrijd).

De definitieve startlijsten hangen net voor de wedstrijd op het prikbord in de gang bij de kleedkamers. En worden vanaf zaterdag hier gepubliceerd. 

Neem voor het rijden van een wedstrijd zelf wedstrijdbandjes mee.

Aanvang van de wedstrijd

Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare tijden van de wedstrijden.
Meld je altijd een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij de coach! Dit voorkomt het afmelden van rijd(st)ers die toch aanwezig zijn. Ben je verhinderd voor een wedstrijd, meld je dan tijdig af bij je trainer. In het laatste geval kan dit nog bij de coach. Wie er coach is vind je op het coachschema.

  • Zondagmorgen: 07:30 - 09.30 uur
  • Zondagavond  : 17:00 - 20:00 uur
  • Zondagavond : 20:00 - 23:00 uur (marathon)
  • Zaterdagavond: 20:15 - 22:15 uur
Tijden kunnen afwijken van het bovenstaande schema! Raadpleeg voor de zekerheid ook wedstrijdkalender.

De wedstrijd rijden

Bekijk op de startlijst welke rit en kleur je moet rijden. Normaal starten de oneven nummers met de kleuren wit/rood en de even nummer met geel/blauw.

Wit en Geel starten in de binnenbaan, Rood en Blauw in de buitenbaan.

Als de rijders te gelijk uit de bocht komen, voordat zij moeten wisselen, moet de rijder in de binnenbaan voorrang verlenen aan de buitenbaan.

Mochten er dingen nog onduidelijk zijn voor aanvang van de wedstrijd, vraag dit dan aan de coach.

KNSB Wedstrijdboekje

    KNSB boekje (1286) De KNSB heeft een leuk boekje uitgegeven over het langebaan wedstrijdschaatsen. Weet jij waar de start-en finish van de verschillende afstanden liggen? En - minder leuk - wanneer je gediskwalificeerd kan worden?. Lees het hier.

|